МВФ дасть Україні новий кредит і не спитає про попередній?

Середа, 28 липня 2010, 16:44

Із затвердженням Радою директорів Міжнародного валютного фонду програми співпраці з надання Україні нового кредиту stand-by дія попередньої програми від 2008 року буде припинена.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на джерело в Міністерстві фінансів.

"У документах про нову програму співпраці з МВФ міститься пункт, згідно з яким після її затвердження Радою директорів стара програма, яка не була завершена, буде припинена", - сказав співрозмовник агентства.

При цьому він відзначив, що після припинення програми 2008 року Україні не потрібно буде надавати жодних звітів щодо використання кредитних коштів.

"Ніяких окремих звітів не потрібно буде робити. Фактично звітом щодо використання коштів виділеного траншу вважається коригування Меморандуму про співпрацю перед одержанням наступного траншу", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, у середу у Вашингтоні Рада директорів МВФ планує розглянути питання про надання Україні нового кредиту stand-by у розмірі 10 млрд. SDR (14,9 млрд. доларів) на 2,5 року.

2010 року Україна може одержати два транші розміром близько 3 млрд. доларів.

Ці кошти планується спрямувати на покриття дефіциту держбюджету і поповнення валютних резервів Нацбанку.

У листопаді 2008 року Міжнародний валютний фонд ухвалив рішення про надання Україні дворічної програми кредитування stand-by на суму близько 16,4 млрд. доларів.

За цією програмою Україна одержала три транші на загальну суму 10,6 млрд. доларів.