Банкіри задоволені результатами стрес-тестів

Понеділок, 26 липня 2010, 17:21

Комітет європейських банківських спостерігачів (CEBS), Європейський центральний банк (ECB) та Єврокомісія задоволені результатами загальноєвропейського тестового дослідження банківської діяльності єврозони.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу представництва ЄС в Україні.

Дослідження були проведені і підготовлені спільно CEBS, ECB та контролюючими органами країн-членів.

Результати стрес-тестів також стануть в нагоді при забезпеченні відкритості банківського сектору ЄС, вважають фахівці цих установ.

"Ми задоволені доступністю та відкритістю результатів дослідження, які показали конкретні ринкові умови роботи європейських банків. Таким чином, ми володіємо достатньою інформацією про банківський капітал, а також про можливі ризики - втрати банків за несприятливих економічних умов", - говориться в спільній заяві CEBS, ECB та Єврокомісії.

На думку експертів, результати дослідження свідчать про загальну стійкість банківської системи Євросоюзу перед негативними макроекономічними та фінансовими викликами, а також "є важливим кроком у справі відновлення довіри до ринку".

"Якщо банки зажадають додаткового капіталу, вони повинні залучити приватний сектор, або звернутися до урядів країн-членів з вимогою про надання пільг", - зазначено у спільній заяві.