Німецькі банки приховали інформацію при стрес-тестуванні

Понеділок, 26 липня 2010, 14:14

Європейські регулятори звинуватили Німеччину і банки цієї країни в навмисному приховуванні всієї інформації про обсяги куплених ними державних облігацій.

За словами Арнода Восс, генерального секретаря Комітету з нагляду за європейськими банками, ще до початку стрес-тестів було обумовлено, що всі банки нададуть інформацію про те, яка кількість державних облігацій знаходиться в їхньому володінні, пишуть "Ведомости".

У п'ятницю, 23 липня, були опубліковані результати стрес-тестів, проведених в 91 банку в 27 країнах Європи.

Виявилося, що лише 7 банків не змогли пройти стрес-тест. Тобто у разі несприятливого розвитку економічної ситуації капітал першого рівня у цих банків буде недостатнім.

У понеділок же стало відомо про те, що шість з 14 німецьких банків, що проходили тест, а саме Deutsche Bank, Postbank, DZ, WGZ, Hypo Real Estate і Landesbank Berlin, не опублікували детальної інформації про обсяги держоблігацій, які знаходяться на балансі фінансових організацій .

І лише один з них - Hypo Real Estate провалив стрес-тест.

На думку аналітиків, подібне ситуація може породити підозри на ринку, що німецьким банкам є що приховувати, а слідом за цим поставить під загрозу всі результати тестів.

Офіційні представники німецького Центробанку - Bundesbank - заявили, що за місцевими законами не мали права змушувати банки розкривати всю вимагати інформацію.

Однак, за даними джерел, в Німеччині проходили консультації щодо того, чи варто банкам публікувати всі дані.

У банках Німеччини підтвердили слова джерела, підкресливши, що були б змушені опублікувати всю інформацію, якщо б того від них зажадали в Bundesbank.