Азаров дав гроші на ліквідацію шахт

П'ятниця, 23 липня 2010, 09:08

Кабінет міністрів виділив зі Стабілізаційного фонду державного бюджету Міністерству вугільної промисловості 286 млн. 137,8 тис. гривень для фінансування проектів ліквідації шахт у 2010 році.

Про це ідеться в урядовому розпорядженні № 1459-р від 14 липня, розміщеному на веб-сайті Кабміну.

Уряд розпорядився спрямувати кошти, що надходять до Стабфонду від приватизації держмайна, продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення або прав на них, а у разі нестачі коштів - за рахунок надходжень від цільового розміщення державних цінних паперів.

Документом затверджений перелік шахт, проекти ліквідації яких фінансуються в 2010 році за рахунок Стабфонду: 103 шахти, 2 шахтоуправління, 1 вугільний розріз, а також 1 держпідприємство у складі виробничого об`єднання з видобутку бурого вугілля.

Як повідомлялося, Міністерство вугільної промисловості України планує завершити приватизацію інвестиційний привабливих вуглевидобувних підприємств до кінця 2014 року.

Ключовим напрямом реформування галузі може бути лише приватизація економічно ефективних державних вугільних підприємств і ліквідація безперспективних.