"Нафтогаз" загрожує облгазам "обезглавленням"

Субота, 5 червня 2010, 16:57

НАК "Нафтогаз України" буде ініціювати звільнення тих керівників облгазів, які не дотримуються лімітів на постачання і транспортування газу.

Про це заявив голова НАК Євген Бакулін, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"На липень місяць газові ліміти до всіх доведені, і у випадку, якщо хтось буде транспортувати газ понад ліміти, будуть вживатися заходи, аж до того, що будемо подавати на зняття керівника", - сказав він.

При цьому міністр палива та енергетики Юрій Бойко підкреслює, що сьогодні місцева влада не приймає необхідних кадрових рішень для забезпечення погашення боргів теплокомуненерго за спожиті енергоносії.

"Важка ситуація склалася з теплокомуненерго, які практично не виконують графік погашення заборгованості за енергоресурси, прийнятий 2 місяці назад. В цілому по країні він виконаний на 56%, хоча ми маємо одіозні випадки, коли, наприклад, в Мукачево він виконаний на 1%, у Кіровську Луганської області - на 1%, у Івано-Франківську - на 7%", - відзначив він.

"І, що головне, ми не маємо відповідних кадрових рішень з боку місцевих органів влади, губернаторів, мерів", - додав міністр.

Бойко наголосив, що, із свого боку, Мінпаливенерго має намір зробити ряд організаційних висновків і провести низку кадрових змін на теплових електростанціях, серед яких він назвав, зокрема, Одеську.