Суд призначив позапланову перевірку в "Укравтодорі"

Четвер, 3 червня 2010, 13:47

Печерський районний суд за поданням транспортної прокуратури Києва постановив призначити позапланову ревізію в "Укравтодорі".

Про це пише газета "Дело" із посиланням на рішення суду від 31 травня 2010 року.

Відповідоно до документу, перевірку буде проводити КРУ Києва протягом двох тижнів, починаючи з 30 червня.

Позапланова ревізія буде проводитися як в Державній службі автомобільних доріг України ("Укравтодор"), так і в її дочірній компанії - ДАК "Автомобільні дороги України".

Причиною ревізії є збір додаткових доказів у кримінальній справі № 49-2948, яка була відкрита 27 квітня 2010 року.

Як відомо, у цій справі колишнього главу "Укравтодору" Вадима Гуржоса підозрюють у перевищенні влади та службових повноважень, що призвело до багатомільйонних збитків держави.

Ідеться про передачу в довгострокову оренду цілісного майнового комплексу дочірньої структури "Укравтодору" - ДП "ДРСУ № 100".

Відповідне рішення було прийнято і реалізовано в лютому-березні 2009 року, в результаті чого майно дорожньо-будівельного управління опинилося в розпорядженні комерційної структури зі схожою назвою ЗАТ "ДРСУ № 100".

За даними транспортної прокуратури Києва, загальна вартість активів підприємства складає 43 млн. грн.

ДАК "Автомобільні дороги України" створено на виконання указу президента від 8 листопада 2001 року "Про заходи щодо підвищення ефективності управління дорожнім господарством України" та постанови Кабміну від 28 лютого 2002 року "Про утворення відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України".

Засновником та єдиним акціонером ДАК є держава в особі "Укравтодору".

Компанія була утворена шляхом передачі майна держпідприємств, які входили до складу Української державної корпорації з будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг, дочірнім підприємствам.