Банкіри не турбуються за оподаткування депозитів

Понеділок, 21 червня 2010, 18:08

Заплановане введення оподаткування доходів громадян за депозитами з 1 січня 2013 року в розмірі 5% не призведе до скорочення обсягів вкладів населення в банках.

Про це заявили банкіри під час круглого столу в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Оподаткування доходів громадян за депозитами не призведе до скорочення обсягів вкладів населення в банках. Якщо людина отримує ставку за депозитом на рівні 20% річних, то податкова виплата складе всього 1% річних, а ефективна дохідність вкладу - 19%", - заявив голова правління Укрсоцбанку Борис Тимонькін.

"Багато хто чекав більш жорсткої цифри. 5% взагалі ні на що не впливає. Думаю, що не буде ніякого відтоку з депозитних рахунків", - сказав голова правління банку "Старокиївський" Юрій Яременко.

На думку голови наглядової ради Платинум Банку Юрія Блащука, доцільно зробити ставку оподаткування за доходами від депозитів диференційованою залежно від терміну депозиту.

"Держава повинна регулювати податковою ставкою строк розміщення вкладів у банківській системі. На мій погляд, доцільно було б встановити ставку в 0% на доходи по депозитах, які були розміщені в банківській системі на термін більше року", - сказав банкір.