НБУ має вирішити долю Надра Банку до кінця червня

Середа, 2 червня 2010, 18:00

Рішення про доцільність рекапіталізації проблемного системного Надра Банку за рахунок бюджетних коштів і приватного інвестора може бути прийнято до кінця червня.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням інформоване джерело в Національному банку України.

" Фірташ (потенційний інвестор банку) готує документи про реальні можливості щодо інвестування в банк "Надра", і НБУ перевіряє ці документи. Після проведення експертно-аналітичної ради з питань капіталізації банків Нацбанку і тимчасовому адміністраторові був даний місяць, щоб підготувати відповідні документи для прийняття остаточного рішення Кабінетом міністрів", - сказав представник НБУ.

Як повідомлялося, в травні 2010 року експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків назвала можливою бюджетну капіталізацію банку "Надра" після завершення повномасштабної реструктуризації зовнішнього боргу фінустанови: розглядається можливість вкладення в банк 10 млрд. гривень на умовах майже паритетних часток держави і приватного інвестора.

Співвласник газового трейдера RosUkrEnergo, власник Group DF Дмитро Фірташ також у травні заявив, що може стати інвестором банку "Надра" вже у травні-червні 2010 року і готовий вкласти 5 млрд. гривень на паритетних засадах з державою.

Разом з тим, Світовий банк і Міжнародний валютний фонд вважають більш доцільною ліквідацію банку "Надра", ніж прийняття рішення про його рекапіталізацію за рахунок бюджетних коштів без належного аналізу можливостей щодо виведення кредитно-фінансової установи з кризи.

Банк "Надра" заснований в 1993 році. З лютого 2009 року в банку працює тимчасова адміністрація Нацбанку, її повноваження продовжені до лютого 2011 року.