У Азарова хочуть реформувати Аграрний фонд

Середа, 2 червня 2010, 12:47

Урядовий комітет з економічних реформ пропонує реформувати Аграрний фонд в Агрофінфонд для короткострокового кредитування сільськогосподарських виробників під заставу виробленої продукції.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на свої джерела.

За словами співрозмовник агентства, відповідна ініціатива міститься в проекті програми "Стратегія економічних реформ України на 2010-2014 роки", яку готує комітет.

Передбачається, що для кредитування аграріїв Агрофінфонд буде залучати кредити комерційних банків, відсоткову ставку за якими буде компенсувати держава.

Проект програми також передбачає включення технологічної імпортної техніки в операції національної акціонерної компанії "Украгролізинг", стимулювання приватних лізингових компаній для роботи з сільгоспвиробниками.

Як відомо, Аграрний фонд створений постановою уряду №543 від 6 липня 2005 року.

Він є уповноваженою державною установою з реалізації цінової політики в агропромисловому секторі і належить до сфери управління Мінагрополітики.

Фонд займається ф'ючерсними, спотовими, заставними закупівлями зерна. Крім того, через нього уряд здійснював розрахунки з трейдерами з відшкодування ПДВ.