Тимошенко: завдання бюджету - повернути втрачені на виборах кошти

Четвер, 6 травня 2010, 15:39

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє що у бюджеті 2010 не передбачено жодної з реформ, обіцяних Віктором Януковичем на виборах президента.

Про це вона заявила на засіданні опозиційного уряду, присвяченому аналізу головного фінансового  документу.

Вона наголосила, що Янукович обіцяв суттєво скоротити дефіцит держбюджету та покращити економічне зростання України, однак в бюджеті навіть плановий офіційний дефіцит зріс майже вдвічі, що на її переконання, створить умови для збільшення темпів інфляції, знецінення гривні та зростання державного боргу.

"Також хотіла б окремо підкреслити, що цей бюджет в усіх своїх складових фіксує велику різницю між дуже заможними людьми і дуже бідними", - сказала вона.

Також Тимошенко наголосила, що в бюджеті не передбачено виконання таких обіцянок Януковича як зменшення податкового тиску на бізнес, зокрема щодо впровадження п'ятирічних податкових канікул для малого бізнесу, а крім того планується значно підвищити ставку єдиного податку.

Те ж саме, за словами Тимошенко, стосується і реформи місцевого самоврядування та низки соціальних реформ. У документі нібито не передбачене збільшення виплат на народження дитини та утримання дітей до трьох років.

"Всі видатки, закладені в цьому бюджеті, спрямовані на підтримку тих корпорацій, які оточують Януковича які прийшли по суті відробити ті гроші, які вони витратили на вибори", - додала Тимошенко.

Українська правда