Азаров збільшить дотації шахтарям у півтора рази

Понеділок, 31 травня 2010, 14:04

Кабінет міністрів ухвалив рішення виділити 6,2 млрд. гривень для часткового покриття в 2010 році витрат, що включаються до собівартості вугілля, яке добувається підприємствами державної форми власності.

Про це ідеться у постанові уряду № 360 від 26 травня, оприлюдненій на веб-сайті Кабміну.

Відповідно до документу, кошти для цих цілей будуть взяті із залишків Стабілізаційного фонду на 1 січня 2010 року, надходжень до Стабфонду від приватизації держмайна, продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розміщені об'єкти, що підлягають приватизації.

У разі якщо коштів з цих джерел виявиться недостатньо, гроші будуть отримані шляхом цільового розміщення державних цінних паперів.

Перелік підприємств, яким будуть виділені держдотації, визначає Міністерство вугільної промисловості на підставі оцінки результатів їх економічної діяльності.

Як повідомлялося, раніше уряд пропонував в 2010 році виділити Мінвуглепрому 9 млрд. 300,193 млн. гривень із коштів Стабфонду.

У 2009 року для часткового покриття витрат, що включаються до собівартості вугілля, яке добувається підприємствами державної форми власності, були виділено 4 млрд. гривень.