У Бойка кажуть, що оборудку з продажу комбінату оформили таємно

П'ятниця, 28 травня 2010, 11:18

Оборудку з купівлі-продажу акцій ММК ім. Ілліча на користь рейдерів таємно оформив недобросовісний брокер, який мав у своєму розпорядженні формальну довіреність.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на газету трудового колективу ММК ім. Ілліча "Ильичевец".

За даними видання, рейдери скористалися ситуацією, пов`язаною з підготовкою правлінням комбінату ВАТ "ММК ім. Ілліча" персоніфікації акцій і їх переоформленням усередині організації орендарів.

Найближчим часом керівництво Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча дасть офіційні коментарі.

Як повідомлялося, 27 травня голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський заявив про достовірність документів, що підтверджують продаж ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча".

Раніше на прес-конференції в Маріуполі Бойко заявив, що 26 травня на рахунок ЗАТ "Ілліч-Сталь" від чотирьох компаній надійшло 239 млн. гривень, які підприємство відразу відправило назад. Платіжні доручення проводилися через російський "Внєшторгбанк".

"Після ознайомлення з документами я офіційно заявляю, це стовідсоткові фальшивки і рейдерська атака на комбінат імені Ілліча, про підготовку якої я неодноразово попереджав впродовж року. Це була продумана акція, яка вистрілила", - зазначив Бойко.

26 травня, під час прес-конференції представник компанії "Формігос Холдинг Лтд." Борис Подольський заявив про те, що 90% акцій ВАТ "ММК ім. Ілліча" були придбані на користь російської компанії.

За його словами, компанії "Формігос Холдинг Лтд.", "Рівейн Лтд.", а також декілька інших компаній викупили 100% акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь", якому належать близько 90% акцій ММК ім. Ілліча.

При цьому Подольський уточнив, що операція була здійснена у травні 2009 року, проте, згідно з умовами підписаного між покупцем і продавцем договору, вона не підлягала оголошенню впродовж одного року.