“Київметробуд” поновлює прокладання метро на Теремки

Вівторок, 18 травня 2010, 16:33


Кінець епохи офшорів

ВАТ "Київметробуд" завдяки отриманому фінансуванню поновлює роботи на будівництві трьох станцій метро - "Деміївська", "Голосіївська" та "Васильківська" у напрямку Теремків.

Про це повідомив керівник прес-служби підприємства Валентин Кейбіс, передає агентство УНІАН.

За його словами, днями надійшов з Держбюджету перший транш - 50 млн. грн. - з обсягу передбаченого на цей рік фінансування добудови станцій, роботи на яких були заморожені майже рік.

Він нагадав, що фінансування здійснюється як із держбюджету, так і за рахунок бюджету Києва.

Загалом на 2010 рік передбачено 800 млн. грн.

"У жовтні 2008 року ми отримали офіційне повідомлення з Київської міської держадміністрації про припинення фінансування. Деякий час ми ще продовжували роботи на будівництві нових станцій, але через декілька місяців були вимушені "заморозити" роботи", - сказав керівник.

Зараз активно збирають робітників, яких відправляли у вимушені відпустки, і орієнтовно з найближчого понеділка планують відновити будівельні роботи на вказаних станціях.

До робіт на цій ділянці лінії метро залучать понад 2 тис. працівників "Київметробуду", які працюватимуть на будівництві у три зміни.

"Розроблений графік виконання робіт і, якщо буде забезпечено фінансування будівництва, ми здамо ці три станції до 1 січня 2011 року", - запевнив Кейбіс.