Королевська: податкові канікули зроблять чеснішим пільгове оподаткування

Вівторок, 18 травня 2010, 15:59

Законопроект про введення податкових канікул для малого бізнесу спрямований на підтримку виробників, які не мають можливості лобіювати пільги та преференції на державному рівні, і на скасування можливостей для оптимізації оподаткування або незаконних фінансових операцій.

Про це сказала голова парламентського комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За її словами, законопроект передбачає введення податкових канікул для суб'єктів малого підприємництва, які виробляють товари (крім підакцизних) та сільгосппродукцію, надають побутові та інші послуги населенню і не залучають до роботі найманих працівників.

"Ключове завдання - надати допомогу реальним виробникам товарів і послуг, і ліквідувати годівницю для тих, хто під виглядом малого бізнесу проводить тіньові операції на суми в мільйони гривень", - сказала Королевська. 

Королевська наголосила, що, надаючи податкові канікули, держава повинна розуміти, хто саме ними скористається і контролювати, щоб цей механізм був недоступний недобросовісним учасникам ринку.

"Вважаю, це справедливий крок - тимчасове звільнення від сплати податків в обмін на легалізацію бізнесу", - сказала вона, коментуючи норму документа, що зобов'язує зазначені категорії платників стати на податковий облік в органах державної податкової служби за місцем проживання (реєстрації), вказаному у паспорті такої особи.