Мінекономіки вирішило спростити бізнесу життя

Вівторок, 18 травня 2010, 10:02

Міністерство економіки вирішило скоротити кількість "дозвільних" видів діяльності.

Якщо раніше дозволу Мінекономіки вимагало 214 видів діяльності, то тепер - 162, пише газета "Дело".

Більш того, половину з решти видів діяльності пропонується замінити обов'язковим страхуванням відповідальності.

Щоб ініціативи Мінекономіки вступили в силу, міністерство зараз розробляє зміни до проекту закону "Про спрощену процедуру видачі ліцензій на здійснення деяких видів підприємницької діяльності".

Поки що чиновники не можуть назвати, які саме "дозвільні" види господарської діяльності будуть вимагати обов'язкового страхування відповідальності.

За даними Ліги страхових організацій (ЛСОУ), заміна торкнеться введення в експлуатацію нових і реконструйованих виробничих і житлових об'єктів, впровадження нових технологій, оренди будь-яких приміщень, а також дозволів на початок роботи новостворених підприємств.

Як повідомлялося, у квітні Мінекономіки розробило законопроект, який може суттєво спростити життя компаніям, що працюють в деяких "підліцензійних" галузях.

У законопроекті пропонується спростити процедуру отримання ліцензій за восьми видами госпдіяльності, тоді як ліцензуванню підлягає 81 вид.

Серед щасливчиків виявилися підприємства, що надають послуги з перевезення пасажирів і вантажів, охоронні фірми, ветеринарні клініки.