У Європі не виключають асоціацію з Україною вже цього року

Понеділок, 17 травня 2010, 11:35

Угода про асоціацію між Україною та ЄС може бути підписана вже до кінця 2010 року.

Про це заявила міністр закордонних справ ЄС Кетрін Аштон у відеозверненні до українців з нагоди Дня Європи, повідомляє ВВС.

Аштон також сказала, що укладення угоди про асоціацію дозволить також створити і зону вільної торгівлі між ЄС та Україною.

За словами представниці Єврокомісії, тісна політична та економічна інтеграція Брюсселя та Києва відкриє європейський ринок для українських товарів.

Аштон також запевнила, що ЄС готовий допомогти Україні із проведенням реформ, кінцевою метою яких є не тільки європейська інтеграція, але й покращення життя пересічних українців.

"ЄС готовий допомогти Україні здійснити потрібні реформи, які відповідають нашим спільним інтересам", - наголосила вона.

Аштон також додала, що реформи "можуть бути болючими у короткотерміновій перспективі, але вони дають більше надії на краще життя наступних поколінь".

Представниця Єврокомісії також заявила, що у Брюсселі належним чином оцінили той факт, що перший візит нового українського президента Віктора Януковича відбувся саме до столиці Європейського Союзу.