Укрексімбанк і ВТБ співпрацюватимуть "довгостроково"

Середа, 12 травня 2010, 14:48

Український  "Укрексімбанк" і російський банк "ВТБ" підпишуть угоду про міжбанківську співпрацю в ході візиту президента РФ Дмитра Медведєва до Києва 17-18 травня.

Про це повідомив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Угода передбачає здійснення довгострокового стратегічного партнерства обох сторін, сприяння розвитку експортного потенціалу двох країн, міжнародні інвестиційні проекти та взаємодія на міжнародних фінансових ринках", - сказав він у Верховній раді.

За його словами, цей документ дозволить розширити співпрацю на ринку банківських послуг, забезпечити реалізацію спільних проектів у галузі торгового і проектного фінансування і можливості для залучення коштів на міжнародних фінансових ринках для цього.

Як приклад Клюєв навів проект поставки крокуючих екскаваторів виробництва Новокраматорського машинобудівного заводу (НКМЗ, Донецька обл.), яке обговорювалося два тижні тому на спільному засіданні українсько-білоруської комісії зі співробітництва.

Перший віце-прем'єр додав, що уряд України розглядає питання надання державних гарантій по фінансуванню цього проекту НКМЗ.