Північноамериканські компанії домовилися про інвестиції в українські родовища

Вівторок, 11 травня 2010, 18:46

Компанії EuroGas Inc. (США) і Galizien Energy (Канада) підписали меморандум про взаєморозуміння в питанні розробки українських родовищ метану вугільних пластів, що розробляються EuroGas та її українськими партнерами.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу EuroGas.

"Ми негайно приступимо до розгляду технічних даних та розвідки родовищ: розраховуємо почати буріння ще восени 2010 року", - наведені в повідомленні слова керівника EuroGas Вольфганга Роуболла.

Йдеться, зокрема, про розробку близько 2 тис. "заморожених" та закритих свердловин природного газу, розташованих у східних регіонах України.

Підписання остаточної угоди очікується після отримання додаткової документації.

Згідно з меморандумом, на першому етапі Galizien Energy планує інвестувати у буріння 10 нових свердловин 5 млн. доларів.

Меморандум передбачає розвідку продуктивних пластів, і в цілому планується освоїти 33% нерозподілених родовищ газу, що розробляються компанією "Єврогаз Україна", яка контролюється австрійською EuroGas GmbH і українською OJSC NT Technologies.

Як повідомлялося, ТОВ "Єврогаз Україна" придбало три додаткові ліцензії з видобутку газу-метану вугільних родовищ на сході країни, збільшивши їх загальну кількість до п'яти і завершивши оголошену в кінці 2008 року програму таких придбань.

Австрійській EuroGas GmbH належить 50% у ТОВ "Єврогаз Україна".

EuroGas наприкінці 2008 року спільно з очолюваним українським бізнесменом Іваном Аврамовим фондом "Нові технології" для видобутку метану вугільних родовищ створили на паритетних засадах ТОВ "Єврогаз Україна", котре на початку 2009 року отримало дві відповідні ліцензії.