Опозиція вимагає збудувати завод ядерного палива

Четвер, 8 квітня 2010, 19:22

Опозиційний уряд вимагає від чинної влади завершення програми диверсифікації поставок ядерного палива та підписання угоди на спорудження в Україні заводу з виробництва ядерного палива.

Про це повідомив народний депутат фракції БЮТ, опозиційний міністр з питань палива та енергетики Ігор Гудима, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Вимагаємо виконання енергетичної стратегії України - завершення диверсифікації постачань палива, підписання угоди на спорудження в Україні заводу ядерного палива", - сказав він.

За словами Гудими, цією постановою опозиційний уряд називає неприпустимим план діючого уряду із заміщення українського вугілля імпортним російським чи польським.

Опозиціонери покладають відповідальність на нинішню владу за весняне підвищення цін на пальне, вимагають відставки керівників дочірніх компаній "Нафтогазу" - "Укртрансгаз" та "Укргазвидобування", бо вважають їх представниками Rosukrenergo.

Також своєю постановою опозиційний уряд висловлює протест проти планів Кабінету міністрів повернути на український газовий ринок "Укргаз-енерго" - дочірню компанію Rosukrenergo.

Як відомо, підконтрольна Дмитру Фірташу компанія Rosukrenergo займалася постачанням російського газу в Україні, поки не була усунута з цього ринку прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.