Мінвуглепром надіється освоїти 2010 року п'ять мільярдів

Вівторок, 6 квітня 2010, 20:39

Міністерство вугільної промисловості розраховує залучити на капітальне будівництво і технічне переобладнання державних вуглевидобувних підприємств у 2010 році п'ять млрд. грн.

Про це повідомив міністр вугільної промисловості Юрій Ященко, передає агентство УНІАН.

За його словами, у проекті держбюджету- 2010 на ці потреби передбачено 1,3 млрд. грн.

Інші кошти планують залучити як інвестиції, за рахунок оптимізації витрат державного вугільного сектора, а також кредитів, які залучатимуть під державні гарантії.

При цьому міністр наголосив, що Мінфін заздалегідь погоджував закладання до бюджету коштів для надання державних гарантій під майбутні кредити.

Окрім того, Ященко повідомив, що заздалегідь в проект бюджету 2010 року закладено державної підтримки за собівартістю вугільної промисловості на 6,2 млрд. грн.

Міністр наголосив, що залучення цих коштів в розвиток галузі дозволить переламати ситуацію зі скороченням вуглевидобування і стабілізувати державний вуглевидобувний сектор.

Міністерство прогнозує, що у 2010 році державні вуглевидобувні підприємства збільшать видобуток рядового вугілля на 1,8%, або на 0,7 млн. тонн до 39,1 млн. тонн.

Урядовець також додав, що нині міністерство приступило до формування довгострокового стратегічного плану розвитку державного вугільного сектора, основним завданням якого є досягнення до 2012 року докризових обсягів видобування.