Азаров "передав" проект держбюджета Литвину

П'ятниця, 23 квітня 2010, 13:42

Кабінет міністрів завершив розробку проекту закону "Про Державний бюджет на 2010 рік" і передає його на розгляд Верховної ради та громадськості.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров за підсумками позачергового засідання уряду у п'ятницю, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Після незначних уточнень і доповнень закон про бюджет на 2010 рік буде подано до парламенту", - заявив Азаров.

Прем'єр-міністр зазначив, що в бюджеті на 2010 рік у повному обсязі враховано видатки на виконання закону про підвищення соцстандартів.

Азаров зауважив, що на засіданні урядовці ухвалили документи, які спрямовані на усунення диспропорцій пенсійного забезпечення, якими, зокрема, пропонується обмежити максимальний розмір пенсії "дванадцятьма прожитковими мінімумами для осіб, що втратили працездатність - тобто, 8,3 тис. гривень".

Крім того, за словами прем'єра, вносяться зміни до законодавства, які не дозволятимуть суб'єктам господарювання занижувати відрахування до Пенсійного фонду.

Азаров додав, що уряд розглянув низку законопроектів, які впливають на наповнення дохідної частини бюджету: законопроекти щодо оподаткування предметів розкоші та високоприбуткових операцій.

Уряд також передбачає впровадити податкові норми, які дадуть змогу запобігти втратам бюджету: комплексний контроль за повнотою відображення податкових зобов'язань, посилення контролю за сумнівними операціями суб'єктів господарювання, вдосконалення оподаткування банківських установ.

Передбачено також норми, які попереджають корупцію у сфері адміністрування ПДВ.

Водночас прем'єр-міністр спростував інформацію щодо збільшення податків на телевізійну рекламу, на земельні ділянки. Він запевнив, що підвищення фіскального тиску не буде.

За словами джерела "Економічної правди" в уряді, проект держбюджету-2010 буде представлений на засіданні Верховної ради 27 квітня.

Як повідомлялося, 22 квітня прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з членом Європейської комісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле заявив, що уряд ставить завдання знизити дефіцит державного бюджету в 2010 році до рівня 5% ВВП.

Про інші бюджетні обіцянки уряду Азарова читайте у статті "Державний бюджет-2010: план для камікадзе" на "Економічній правді".