Абрамович програв у суді "Привату"

П'ятниця, 2 квітня 2010, 10:06

Російський металургійний холдинг "Євраз Груп" Романа Абрамовича програв судовий спір одному з підприємств групи "Приват" Ігоря Коломойського.

Про це пише газета "Дело".

Видання нагадує, що позивач - гірничо-збагачувальний комбінат "Суха Балка", підконтрольний "Євразу", вимагав від Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК), керованого "Приватом", відшкодувати понад 21 млн. гривень.

Спірну суму грошей, як стверджують представники ГЗК, КЗРК зобов'язаний був заплатити за невиконання двостороннього контракту на відвантаження останнім залізної руди.

Проте, Господарський суд Дніпропетровської області вирішив відмовити ГЗК "Суха Балка" у задоволенні позову.

Як відомо, конфлікт між підприємствами "Євраз Груп" і "Приватом" став публічним в кінці 2009 року.

Тоді Олексій Агуреев, віце-президент зі зв'язків з громадськістю російського холдингу, заявив, що КЗРК заблокував залізничні під'їзди до "Сухої Балки", внаслідок чого ГЗК втратив можливість вивозити вироблену сировину зі своєї території.

Наслідком транспортної блокади стало призупинення виробництва на українському активі Абрамовича.

1 березня представники "Євраз Груп" повідомили про те, що "Суха Балка" припиняє видобуток залізної руди. У відпустки за свій рахунок було відправлено 1,3 тис. співробітників, що працюють на ГЗК.

На КЗРК проблеми з відвантаженням руди з "Сухої Балки" пояснювали несправністю залізничних під'їздів до ГЗК.

До 2007 року як КЗРК, так і "Суху Балку" контролювала група "Приват". Згодом Ігор Коломойський продав "Євразу" низку своїх українських металургійних активів, серед яких була і "Суха Балка". Але всі під'їзні шляхи до підприємства так і залишилися у власності Криворізького залізорудного комбінату.

Спочатку проблема відсутності власних залізничних роз'їздів "Сухої Балки" регулювалася угодою між підприємствами про їх спільне використання. Однак наприкінці 2009 року сторони перестали знаходити спільну мову.