У Тимошенко хочуть запропонувати альтернативну держпрограму розвитку

Четвер, 15 квітня 2010, 17:15

Депутати Верховної ради - члени опозиційного уряду мають намір внести на розгляд парламенту свій проект державної програми соціально-економічного розвитку на 2010 рік, альтернативний запропонованому Раді Кабінетом міністрів.

Про це на засіданні опозіційного уряду сказала лідер блоку свого імені Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "Українські новини".

"Нам потрібно зробити документ, затвердити його на опозіційному уряді й внести як альтернативний у Верховну раду", - сказала вона.

Тимошенко вважає, що в основу такої альтернативної програми повинні бути закладені положення програми діяльності Кабміну, що її уряд вніс на розгляд Ради ще в 2008 році.

Крім цього, на думку Тимошенко, члени опозиційного уряду повинні внести свої виправлення до програми соціально-економічного розвитку на 2010, прийнятої Радою в першому читанні 15 квітня.

Після виступу лідера опозиції члени опозиційного уряду внесли затвердження альтернативної держпрограми до порядку денного наступного засідання тіньового Кабміну.

Як повідомлялося, на ранковому засіданні Рада прийняла в першому читанні розроблену Кабінетом міністрів державну програму економічного й соціального розвитку України на 2010 рік.

Програма включає три блоки: оцінка тенденцій економічного розвитку в 2009 році, термінові антикризові заходи Кабміну й пріоритети соціально-економічної політики на 2010 рік.