"Нібулон" та "МХП" добиваються за кордоном сотні мільйонів

Четвер, 15 квітня 2010, 10:56

Агропідприємства "Миронівський хлібопродукт" і "Нібулон" чекають на залучення від міжнародних фінустанов по півсотні мільйонів доларів.

Про це йдеться в повідомленнях IFC та ЄБРР, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) може надати агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" (МХП) кредит на суму до 50 млн. доларів і кредитну гарантію на лізинг агротехніки на 18 млн. доларів.

Рада директорів корпорації планує розглянути цей проект 14 травня 2010 року.

Передбачається, що він дозволить розширити зерновий бізнес агрохолдингу шляхом збільшення земельного банку ще на 120 тис. га та придбання додаткової агротехніки для його обробки.

Крім того, ЄБРР  має намір виділити одному з найбільших операторів на сільськогосподарському ринку України ТОВ "Сільськогосподарське підприємство "Нібулон" також 50 млн. доларів на розвиток зернової інфраструктури.

Згідно з повідомленням банку, його рада директорів планує розглянути цей проект 25 травня 2010 року.

"Вартість проекту складає 223,8 млн. доларів", - йдеться в документі.

На думку ЄБРР, реалізація цього призведе до подальшого розвитку інфраструктури зернового ринку країни, відродженню руху зернових потоків по Дніпру, розширить потужності зі зберігання і перевалки зерна.

Як відомо, "Нібулон" з 2009 року реалізує проект, що передбачає введення в експлуатацію в цілому восьми елеваторів і річкових терміналів, створення флоту з 50 самохідних і несамохідних суден.

ТОВ СП "Нібулон" створене в 1991 році. Містить 24 підрозділи в Миколаївській, Луганській, Вінницькій, Хмельницькій, Харківській, Полтавській і Черкаській областях і дочірнє підприємство в Нідерландах.

Володіє елеваторними потужностями загальною місткістю понад 500 тис. тонн, а також власним перевантажувальним терміналом у Миколаєві.

Холдинг МХП є найбільшим виробником курятини в Україні, він на 100% належить MHP SA (Люксембург) - холдинговій компанії, що котирується на Лондонській фондовій біржі.

Крім м'яса птахів група також займається виробництвом зернових, соняшникової олії, яловичини, картоплі.