Януковича просять зупинити "дерибан" активів Укрпромбанку. ФОТО

Вівторок, 13 квітня 2010, 20:00

Тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербина просить президента Віктора Януковича забезпечити завершення передачі активів Укрпромбанку в Родовід Банк.

Про це ідеться в листі Щербини до президента, пише газета "Дело".

"Прошу: невідкладно поставити перед НБУ питання про завершення процесу передачі активів ТОВ "Укрпромбанк" в АТ "Родовід Банк" до формування ліквідаційного балансу ТОВ "Укрпромбанк", - йдеться в листі.

Щербина також просить Януковича взяти під особистий контроль ситуацію, яка склалася навколо передачі активів Укрпромбанку в Родовід Банк, і забезпечити її ретельне дослідження.

Крім того, тимчасовий адміністратор Родовід Банку закликає президента вжити заходів щодо захисту інтересів держави та недопущення неконтрольованої реалізації активів Укрпромбанку.

Як повідомлялося, наприкінці лютого Родовід Банк подав позов до суду на Національний банк, щоб призупинити рішення про ліквідацію Укрпромбанку.

Ця дія пов'язана з тим, що передача активів Укрпромбанку в Родовід Банк ще не була завершена.

Станом на 1 січня 2010 року активи Родовід Банку склали 16 млрд. 952,2 млн. гривень, кредити і заборгованість клієнтів - 5 млрд. 355,5 млн. гривень, власний капітал - 4 млрд. 336,4 млн. гривень.

99,97% акцій публічного акціонерного товариства "Родовід Банк" належить державі внаслідок рекапіталізації.