Лукашенко: Білорусь не відмовиться від грального бізнесу

Вівторок, 9 березня 2010, 14:57

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не бачить необхідності у забороні грального бізнесу в країні.

На його думку, цей вид діяльності при належному державному контролі може приносити відчутну користь країні, повідомляє агентство "Интерфакс".

"На тлі змін, що відбуваються в російському та українському законодавствах у нас є всі шанси вийти на провідні позиції в цій сфері. Але тут необхідно діяти обережно, продумано і грамотно, з користю для країни", - заявив Лукашенко під час наради щодо концепції розвитку грального бізнесу в Білорусі.

"Як показує досвід України та Росії, відсутність виваженої політики з боку держави щодо грального бізнесу призводить до його практично повної заборони", - сказав білоруський президент.

Це, за його словами, сприяє тому, що "високоприбутковий бізнес йде в тінь, стає здобиччю кримінальних кіл, приносячи шкоди суспільству".

Лукашенко відзначив, що "при грамотному підході (гральний бізнес) може і повинен стати додатковим джерелом поповнення бюджету за рахунок податків, сприятиме створенню нових робочих місць, залучення туристів і інвестицій в нашу країну".

Білоруський президент сказав, що "з історії радянської держави і незалежної Білорусі ми переконалися, що заборони, окрім шкоди, нічого не дають".

"Тому забороняти взагалі, крім виключно шкідливих для держави напрямів діяльності, не треба. Треба розумно вміти контролювати і при необхідності боротися з негативними явищами того чи іншого напрямку діяльності", - зазначив Лукашенко, підкресливши: "нічого забороняти не треба, ми в змозі узяти під контроль будь-який вид діяльності ".

"Це я кажу для тих, хто сьогодні-завтра вибухне ґвалтом про те, що ми мало не весь кримінальний світ СНД зберемо в Білорусії", - заявив президент.

Він запевнив, що "все у нас буде нормально, якщо у нас ті, хто покликаний контролювати цей вид діяльності - держслужбовці - самі не влізуть туди по вуха і цим не розвалять цей вид діяльності і не криміналізують його".