Фондовий ринок уповільнив зростання

Вівторок, 9 березня 2010, 12:33

Український фондовий ринок у вівторок продовжує свій висхідний рух.

Про це ідеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Це помірне зростання, у порівнянні з попередніми торговельними днями, індекс УБ зростає на 0,4% перебуваючи поблизу позначки 1958 пунктів.

При цьому зростання триває проти тренда міжнародних ринків, що може бути характерно для останніх двох місяців для українського фондового ринку.

Саме цей чинник стримує учасників ринку від більш активної скупки українських акцій.

Основні ліквідні акції демонструю різноспрямовану динаміку. Трохи краще за ринок ростуть акції "Укрнафти" (+2,4%) і Шахти "Червоноармійська Західна № 1" (+2,1%).

"Наступною метою руху українського фондового ринку з точки зору технічного аналізу є рівень 1980 пунктів. Саме від цього рівня опору може початися деякий відкат ринку в корекцію, після такого стрімкого зростання в останні тижні", - зазначає старший трейдер iTrader Володимир Волков.

Зовнішній новинний фон для українського фондового ринку поступово погіршується.

Російські та Європейські майданчики торгуються в негативній зоні, втрачаючи близько 1%.

Зміцнення долара призводить до зниження цін на сировину, що, у свою чергу, впливає на ринок акцій.

Несподіваною новиною для фондового ринку США напередодні стала інформація про збільшення числа контрагентів Федеральним резервним банком Нью-Йорка для проведення тестових операцій РЕПО і виведення ліквідності з ринків.

По суті, головний регулятор у США готується до жорсткості монетарної політики і зв'язування грошових ресурсів, які щедро вливалися в економіку протягом останніх двох років.

Цей фактор відштовхнув фондові індекси у США напередодні в негативну зону, перервавши серію зростання протягом кількох днів.

У середньостроковій перспективі ця ситуація може спровокувати корекцію фінансових ринків.

В умовах відсутності важливої макроекономічної статистики протягом сьогоднішнього торгового дня, міжнародні фондові ринки будуть очікувати відкриття торгової сесії на північноамериканських фондових майданчиках.