Уряд заборонив купувати автобуси без тендера

Середа, 31 березня 2010, 19:36

У Кабміні скасували рішення своїх попередників, яким дозволялася закупівля автобусів для Міжнародного дитячого центру "Артек" без тендера.

Це рішення закріплене постановою уряду, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, уряд Юлії Тимошенко своєю постановою від 28 квітня 2009 року дозволив "Артеку" за державні кошти закупити автобуси за процедурою закупівлі в одного учасника без погодження з Міністерством економіки.

Автобуси спочатку повинен був поставити Львівський автобусний завод, проте потім прем'єр-міністр заявила, що за бюджетні кошти ЛАЗ постачав користовані автобуси, які "навіть не доїхали до "Артека" і розвалилися".

Відтак замовлення на постачання "Артеку" 20 автобусів віддане корпорації "Богдан", і в липні 2009 року уряд дозволив здійснити передоплату 50%, а це п'ять млн. грн., за автобуси в рамках підписаного того ж місяця угоди.

Корпорація "Богдан" у листопаді 2009 року виконала замовлення в повному обсязі, подавши "Артеку" 20 туристичних автобусів малого класу.

Як повідомлялося, днями претензії щодо урядового наміру закупити без тендеру транспорт для Євро-2012 висловила корпорація "Богдан".