П'ять членів G20 закликають довести до кінця реформу світових фінансів

Середа, 31 березня 2010, 10:27

Лідери США, Великобританії, Канади, Франції, Південної Кореї закликали своїх колег із "Групи 20" активізувати колективні зусилля з реформування світової фінансової системи, покликані забезпечити стійке глобальне економічне зростання.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на відкритий лист, підписаний лідерами п'яти країн.

"Щоб забезпечити відповідність в цілому нашої бюджетної, монетарної, курсової, зовнішньоторговельної і структурної політики цілям сильного, стійкого і збалансованого зростання, нам необхідно розробити стратегію спільної роботи і діяти спільно", - йдеться у листі.

На думку авторів листа, в інтересах кожної з країн взяти участь в реалізації поставлених цілей шляхом більш активної співпраці зі світовим співтовариством.

"Наше завдання ще не виконане", - вважають лідери п'яти країн, закликаючи колег підтвердити прихильність амбіційним цілям, поставленим у сфері реформування світової економіки.

На думку авторів листа, пожвавлення світової економіки залишається крихким. У цій ситуації G20 повинна виконати поставлене завдання і до кінця року розробити, зокрема, правила щодо підвищення якості та рівня капіталів банків, їх ліквідності.

Як відомо, у червні 2010 року відбудеться черговий саміт G20 у Канаді, минулого тижня представники членів групи провели зустріч для обговорення порядку саміту, і провідні країни хотіли б забезпечити досягнення конкретних результатів на ньому.

G20 у 2009 році затвердила графік реалізації конкретних заходів для досягнення стійкого зростання світової економіки.

Зокрема, ідеться про створення системи взаємного економічного моніторингу, щоб країн могли аналізувати кроки одна одної у сфері економічної політики і оцінювати, чи відповідають вони задачі збалансованого зростання.