Азаров сподівається на нову програму співпраці з МВФ

Середа, 31 березня 2010, 09:20

Прем'єр-міністр Микола Азаров сподівається, що переговори з Міжнародним валютним фондом завершаться розробкою нової програми співпраці або "серйозною трансформацією" чинної.

Про це він заявив у вівторок під час зустрічі з керівником місії Європейського департаменту МВФ Атанасіосом Арванітісом, повідомляє прес-служба уряду.

"Сподіваюся, що ми завершимо переговори розробкою нової програми або серйозно трансформуємо попередню програму", - сказав Азаров.

За словами прем'єра, нині в Україні склалася політична стабільність, яка дозволяє розраховувати на економічну стабілізацію.

Він також зазначив, що зараз уряд звершує розробку реалістичного, збалансованого бюджету на 2010 рік.

"Звичайно, це важкий, "кризовий" бюджет. Але це реальний бюджет, який дозволить нам стабілізувати фіскальну сферу і підготувати реформи, які ми будемо проводити уже 2010 року і - головним чином - 2011", - заявив Азаров.

При цьому він підкреслив, що проведення реформ завжди потребує фінансових ресурсів, і в цьому питанні Кабмін розраховує на підтримку Фонду.

"Сподіваємося, що кредит Міжнародного валютного фонду дозволить нам використовувати ці ресурси на проведення реформ. "Проїдання ресурсів" більше не буде", - сказав Азаров.

У свою чергу Арванітіс зазначив, що місія МВФ підтримує започаткування в Україні низки реформ.

"МВФ разом з іншими міжнародними фінансовими інститутами готовий надати підтримку Україні, зокрема, здійснювати технічну й фінансову допомогу", - сказав він.