У Януковича хочуть продовжити співпрацю з МВФ ще на 2 роки

П'ятниця, 26 березня 2010, 14:08

Перший заступник голови адміністрації президента Ірина Акімова не виключає, що співпраця країни з МВФ буде продовжена ще на два роки.

Про це вона заявила на брифінгу в п'ятницю, коментуючи підсумки чергової зустрічі з представниками МВФ у четвер 25 березня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Позитивним сигналом з боку місії МВФ було розуміння того, що наша співпраця не може закінчитися в рамках старої програми у вересні 2010 року. І будуть обговорені формати для його продовження, можливо на наступні два роки", - сказала вона.

За словами Акімової, зараз активно відбуваються консультації на рівні всіх міністерств, на рівні Нацбанку.

На її думку, представники Міжнародного валютного фонду розуміють, що новій владі дістався "важкий тягар проблем" у тому числі за невиконаними зобов'язаннями меморандуму про співпрацю між Україною і МВФ.

"Подальші переговори будуть, в основному, відбуватися навколо питань, пов'язаних із форматом виконання цих зобов'язань, з форматом руху вперед", - підкреслила Акімова.

Вона також відзначила, що місія МВФ позитивно оцінює політичну стабілізацію в Україні і розраховує, що це стане хорошою базою для просування співпраці.

Як повідомлялося, керівник місії Європейського департаменту МВФ в Україні Танос Арвантіс висловив думку, що українська економіка поступово виходить з кризового стану.

Місія МВФ під керівництвом Арвантіса працює в Києві з 24 березня по 2 квітня. Плануються дискусії з органами влади щодо економічної програми, яка могла б бути підтримана Фондом.