Dubai World отримає майже 10 мільярдів доларів на реструктуризацію боргу

Четвер, 25 березня 2010, 10:37

Уряд Дубая надасть Dubai World кошти в розмірі 9,5 млрд. доларів на реструктуризацію боргу держфонду.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Як відомо, наприкінці 2009 року Dubai World попросив у інвесторів відстрочки виплати боргових зобов'язань до травня 2010 року, викликавши обвал на світових ринках, а також повідомив про намір провести реструктуризацію боргу.

У четвер держфонд представив пропозиції щодо реструктуризації боргових зобов'язань на загальну суму 23,51 млрд. доларів.

"Уряд Дубая підтримає плани реструктуризації Dubai World допомогою суттєвого обсягу фінансових ресурсів, включаючи перерахування 9,5 млрд. доларів протягом періоду, передбаченого бізнес-планом. Ця сума буде включати в себе 5,7 млрд. доларів, наданих раніше урядом Абу-Дабі, а також кошти з внутрішніх джерел Дубая", - йдеться в повідомленні уряду Дубая.

Dubai World і його підрозділ Nakheel, яка реалізує проекти у сфері нерухомості, детально обговорять умови реструктуризації боргу з їх кредиторами, і процес реструктуризації може зайняти кілька місяців, зазначають в уряді.

Nakheel направила на погашення власних облігацій 4,1 млрд. доларів у грудні 2009 року завдяки отриманню Дубаєм кредиту від уряду Абу-Дабі, найбільшого емірату Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

Dubai World, а також його підрозділи Nakheel і Limitless, в роки буму залучали кошти для фінансування дорогих будівельних проектів, включаючи створення штучних ("пальмових") островів, однак у період кризи компанії зіткнулися з проблемами при рефінансуванні боргу.

Повідомлення уряду Дубая про намір підтримати реструктуризацію боргу Dubai World призвело до підйому дубайського фондового індексу DFM General на 2,3% у четвер. З листопада 2009 року, коли Dubai World повідомив про свої проблеми, цей індикатор упав на 14%.