"CDMA Україна" програла битву за частоти

Вівторок, 23 березня 2010, 19:35

Компанія ITC (CDMA Україна) програла судову битву з НКРЗ з приводу видачі частот її конкурентові - компанії "Інтертелеком".

Відповідне рішення у вівторок виніс Верховний Суд, пише газета "Дело".

Таким чином, компанія втратила шанси домогтися скасування рішення НКРЗ про видачу "Інтертелекому" ліцензії на використання частот в діапазоні 800 МГц.

Гендиректор ITС Андрій Логвин підтвердив виданню, що компанія програла розгляд.

Також глава компанії дав зрозуміти, що вона продовжить боротьбу за ліцензії, при цьому не конкретизувавши свої подальші дії.

Верховний Суд України відмовив у задоволенні касаційної скарги ITC про визнання незаконним рішення Вищого Адміністративного суду України та залишив його в силі.

Як повідомлялося, 17 грудня 2009 року Вищий Адміністративний суд підтвердив рішення Київського апеляційного адміністративного суду, який визнав законним видачу "Інтертелекому" частот і скасував визначення і рішення Окружного Адміністративного суду міста Києва про призупинення дії ліцензій та визнання незаконним рішення НКРЗ про їх видачу.

9 липня 2009 року НКРЗ без проведення тендеру виділила "Інтертелекому" ліцензію на використання частот в діапазоні 800 МГц. Вони необхідні операторам для розвитку послуг швидкісного доступу в Інтернет.

Як стверджують юристи ITС, згідно зі ст. 30 закону "Про радіочастотний ресурс", вільні частоти виділяються в користування тільки на конкурсній чи тендерній основі.

З огляду на цю обставину, оператор звернувся до суду з проханням визнати ліцензію "Інтертелекому" недійсною.

ITС стала вже другим CDMA-оператором, який подав позов до суду на НКРЗ з приводу видачі нею частот. Раніше відповідне судовий розгляд ініціювала компанія "Телесистеми України" (TM PEOPLEnet), яка домагається видачі їй 3G-ліцензії в діапазоні 1900-2000 МГц.