У Азарова сподіваються, що населення краще платитиме "комуналку"

Понеділок, 22 березня 2010, 12:48

Міністерство економіки розраховує збільшити в 2010 році рівень оплати споживачами наданих житлово-комунальних послуг до 96%.

Ці наміри закріплені у "Державній програмі економічного і соціального розвитку на 2010 рік", проект якої оприлюднений на веб-сайті Мінекономіки.

Також Держпрограмою передбачається низка заходів, спрямованих на підвищення енергоефективності у сфері ЖКГ шляхом скорочення витрат паливно-енергетичних ресурсів, радикального відновлення комунальної інфраструктури, впровадження енергозберігаючих технологій у житлових будинках і на об'єктах комунального господарства.

На думку розробників документа, зокрема, для досягнення цих цілей 2010 року необхідно прийняти закон "Про енергетичну ефективність будівель".

Також необхідно розробити проект закону, що стосується питань стимулювання енергозбереження на підприємствах ЖКГ, і проекти нормативно-правових актів, які пропонують фінансові механізми залучення коштів для реалізації енергозберігаючих заходів у житлових будинках.

Проект держпрограми також передбачає розробку протягом року схем теплопостачання населених пунктів і впровадження пілотних проектів з переведення підприємств ЖКГ на альтернативні джерела енергії та види палива.

Як повідомлялося, 2009 року українці сплатили за житлово-комунальні послуги 25,7 млрд. гривень, або 92,4% нарахованих за цей період сум.