Білорусь припиняє антидемпінгове розслідування щодо українського пива

П'ятниця, 19 березня 2010, 15:45

У Мінську відбулися консультації між Міністерством економіки України та Міністерством закордонних справ Республіки Білорусь щодо застосування антидемпінгових і спеціальних захисних заходів у взаємній торгівлі.

Про це повідомив Міністр економіки Василь Цушко, інформує відомча прес-служба.

"В ході консультацій досягнуті конкретні домовленості щодо шляхів врегулювання питань взаємного доступу на ринки з позицій, які турбують українських та білоруських товаровиробників", - сказав він.

Стосовно піднятого білоруською стороною питання про порушення антидемпінгового розслідування щодо поставок українського пива, домовлено надати можливість пиваворам країн провести прямі переговори для пошуку взаємоприйнятного рішення. 

"Щодо антидемпінгового розслідування стосовно української крохмальної патоки узгоджено, що це буде врегульовано міжнародноїю угодою між Мінекономіки та білоруськими концернами "Бєлгоспіщепром" і "Бєлбіофарм", - йдеться в повідомленні.

Також Білорусь погодилася прийняти запропоновані об'єднанням "Конті" цінові зобов'язання щодо забезпечення доступу української карамельної продукції, яка теж була предметом антидемпінгового розслідування.