За українських хіміків вступилася Церква

П'ятниця, 19 березня 2010, 10:51

Московський патріархат звернувся до уряду Росії з клопотанням про надання українським хімічним підприємствам можливості прямо закуповувати газ у "Газпрому" та інших російських компаній.

Про це ідеться в листі глави синодального Відділу по взаєминах Церкви і суспільства протоієрея Всеволода Чапліна на адресу голови ради директорів "Газпрому" і першого віце-прем `єра Віктора Зубкова, повідомляє агентство "Интерфакс".

У посланні, зокрема, йдеться про те, що приводом для звернення став лист, який надійшов на ім'я патріарха Кирила від голови Союзу хіміків України Олексія Голубова з проханням сприяти наданню цієї можливості.

У зв'язку з цим отець Всеволод попросив Зубкова "звернути увагу" на позицію Голубова, "беручи до уваги суттєву допомогу, яку надають Українській православній церкви Московського патріархату підприємства хімічної промисловості України".

Як пояснив агентству священик, "досить часто надходять клопотання на ім'я святійшого патріарха про те, щоб органи влади різних країн взяли до уваги ті чи інші прохання, і такого роду клопотання направляються у Синодальний відділ зі взаємин Церкви і суспільства до відповідних органів влади, з тим щоб вони знали про потреби та побажання авторів звернень".

У свою чергу відповідальний секретар експертної ради "Економіка та етика" при патріарху Павло Шашкин заявив, що наразі багато хімічних підприємств України "простоюють, люди сидять без роботи через відсутність можливості безпосередньо співпрацювати з російськими підприємствами в плані переробки газу".

Як відомо, постачання газу хімпідприємствам України здійснює, в основному НАК "Нафтогаз України", яка купує газ у "Газпрому".