Казахстан не хоче розширення Митного союзу

Середа, 17 березня 2010, 12:15

Керівництво Казахстану вважає недоцільним розширення на нинішньому етапі формату Митного союзу Білорусії, Росії та Казахстану за рахунок входження в нього інших держав СНД.

Про це у середу в Мінську заявив посол Казахстану в Білорусі Анатолій Смірнов, повідомляє агентство "Интерфакс".

"На цьому етапі з розширенням Митного союзу не потрібно поспішати. Держави-учасники повинні придивитися один до одного, вирішити усі поточні проблеми формування Митного союзу і в перспективі - Єдиного економічного простору", - зазначив він.

Смірнов вважає, що у майбутньому можливе входження до Митного союзу України та інших країн СНД.

Посол додав, що керівництво Казахстану вважає правильним надання держпідтримки суб'єктам національних економік на першому етапі існування Митного союзу.

Він нагадав, що до 2012 року держави-учасниці Митного союзу повинні сформувати Єдиний митний простір, і підкреслив, що перевагою цієї структури стане не тільки вільне переміщення товарів, але також і капіталів, інвестицій та робочої сили.

Зі свого боку представник Міжпарламентської асамблеї СНД у Виконкомі Співдружності Юрій Андрєєв повідомив журналістам, що в країнах СНД відзначається високий інтерес до створюваного Митного союзу.

"Офіційних заяв про бажання вступити в цю структуру не надходило, але інтерес високий. І, я думаю, що все попереду", - сказав він.

Як повідомлялося, на початку березня під час зустрічі з українським президентом Віктором Януковичем у Москві російський прем'єр Володимир Путін запропонував Україні вступити до митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном.https://www.epravda.com.ua/news/4b912147ed768/