ФІРТАШ НАГАДАВ УКРАЇНІ ПРО "ГАЗОВИЙ БОРГ"

П'ятниця, 5 лютого 2010, 16:34

Український уряд не відповів на офіційний запит компанії Centragas про вступ у переговори щодо експропріації 11 мільярдів кубометрів газу.

Про це повідомляє прес-служба Centragas Holding AG.

"Я можу підтвердити, що ми не отримали ніякого повідомлення від представників уряду або посадових осіб України у відповідь на наше звернення про початок судового розгляду, відповідно до Договору до Енергетичної Хариті", - зазначив управляючий директор Centragas Holding AG Девід Браун.

За його словами, він вже проінструктував своїх юристів підготуватися до початку арбітражного процесу наступного тижня.

"Ми твердо маємо намір закликати український уряд до відповідальності за свої дії та дії підконтрольної державі енергетичної монополії "Нафтогаз". Вони повинні поважати і виконувати свої зобов'язання за Договором до Енергетичної Хариті", - підкреслив Браун.

Директор Centragas Holding AG наголосив, що компанія має намір повернути 11 мільярдів кубометрів газу, який вони експропріювали з газосховищ.

Як повідомлялося, контрольована українським підприємцем Дмитром Фірташем Centragas в листопаді направила листа уряду України про початок судового розгляду відповідно до Енергетичної хартії стосовно експропріації 11 млрд. куб м газу "Нафтогазом України".