Уряд взявся за сільськогосподарські технології

Неділя, 28 лютого 2010, 13:07

Кабінет Міністрів доручив утворити Український навчально-науково-інноваційний центр новітньої сільськогосподарської техніки і технологій.

Відповідне розпорядження підписала прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, йдеться на її особистому сайті. 

Повідомляється, що діяти нова установа буде на базі Національного університету біоресурсів і природокористування.

Згідно з текстом документу, основними завданнями центру є підготовка фахівців відповідно до вимог Болонського процесу і міжнародних стандартів з використанням під час навчального процесу новітньої сільськогосподарської техніки та обладнання.

Центр також здійснюватиме науково-дослідну та інноваційну діяльність у питаннях розробки, випробування і впровадження новітньої сільськогосподарської техніки, обладнання та технологій, повідомляє сайт.

Також планують, що орган буде опікуватися розробкою та впровадженням новітнього обладнання та технологій для отримання високоякісної, безпечної для життя та конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції. 

Крім того, до функцій центру уряд відніс вивчення та аналіз ринку новітньої техніки й обладнання, сприяння впровадженню в практику наукових досягнень з метою підвищення рівня українського сільськогосподарського машинобудування. 

За розпорядженням, центр фінансуватиметься держбюджетом та інвестиціями.