Україні видали 15 мільйонів євро під 1,5%

Вівторок, 2 лютого 2010, 19:34

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надав Україні кредит на суму 15,54 млн. євро строком на 15 років під 1,5% річних для реалізації проекту "Розвиток системи водопостачання та водовідведення у Миколаєві".

Про це повідомляється в прес-релізі Міністерства з питань житлово-комунального господарства, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідна фінансова угода була підписана міністром з питань ЖКГ Олексієм Кучеренко та начальником відділу енергетики Європейської монетарної системи і навколишнього середовища Східної Європи, Росії, Південного Кавказу та Центральної Азії Костянтином Сінадіно.

Одночасно, Сінадіно, Миколаївський міський голова Володимир Чайка та директор КП "Миколаївводоканалу" Василь Тельпіс підписали тристоронню проектну угоду.

Загальна вартість проекту складає 31,08 млн. євро, з яких 15,54 млн. євро - кредитні кошти, 12,24 млн. євро - кошти місцевого бюджету і водоканалу, 3 млн. євро - грант ЄС.

Метою проекту є забезпечення безаварійного функціонування міського водоканалу з дотриманням європейських норм і стандартів якості питної води та охорони навколишнього середовища.