Поляки заплатять за Nemiroff 370 мільйонів доларів?

Середа, 17 лютого 2010, 19:17

Польський алкогольний холдинг Central European Distribution Corporation (CEDC) може купити українського виробника алкоголю Nemiroff за 370 млн. доларів.

Таку думку висловили експерти, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"За теперішнього виторгу Nemiroff у 218 млн. доларів і EBITDA у 41 млн. доларів вартість компанії може скласти і 380 млн. доларів. Однак із урахуванням боргу в 10 млн. доларів, вартість на стільки ж менша", - вважає фахівець "Фенікс Капітал" Петро Спатарь.

При цьому він зазначив, що два роки тому Nemiroff могла коштувати і мільярд доларів.

Оцінюючи можливість здійснення угоди, Спатарь відзначив, що CEDC є покупцем, який може дозволити собі таке придбання.

"Однак, беручи до уваги інтерес з боку таких світових імен як Pernod Ricard, Brown-Forman, і Diageo, перевага може бути не в бік поляків", - припускає він.

Аналітик інвесткомпанії "Аструм Інвестмент Менеджмент" Дмитро Ушенко відзначив, що придбання Nemiroff гарно вписується у стратегію розвитку компанії CEDC на українському і російському ринках. 

Відомо, що президент CEDC Вільям Кері підтвердив намір взяти участь у переговорах щодо купівлі контрольної частки в Nemiroff. За його словами, компанія має для цього засоби.

Як відомо, Nemiroff Холдинг - один із найбільших виробників алкогольної продукції в Україні.

У його структуру входять керуюча компанія Nemiroff, українська горілчана компанія Roff, дочірнє підприємство "Алко Інвест", торгові представництва в Росії та Польщі та штаб-квартира в Будапешті.

CEDC - один із провідних виробників і розповсюджувачів горілки у Польщі.