Донецька фірма відсудила гроші у комбінату Ахметова і Коломойського

Середа, 10 лютого 2010, 10:44

Господарський суд Дніпропетровської області зобов'язав "Криворізький залізорудний комбінат" (КЗРК) виплатити 3,8 млн. гривень донецькій фірмі "Мідіел".

Спочатку, науково-виробнича фірма "Мідіел" вимагала з КЗРК, співвласниками якого є структури Ріната Ахметова та Ігоря Коломойського, виплати 27 млн. гривень за невиконання договірних зобов'язань, пише газета "Дело".

Ідеться про зобов'язання за контрактом, укладеним між сторонами в 2007 році.

Згідно з документом, фірма "Мідіел" брала на себе зобов'язання з підготовки проектно-конструкторської та проектно-пошукову роботу з встановлення нового обладнання на криворізькому комбінаті. Загальна сума договору склала 56,1 млн. гривень.

Після того, як донецька фірма виконала свої зобов'язання, сторони погодили графік виплати цієї суми. Однак КЗРК зірвав цей план і останні виплати провів несвоєчасно.

Тому "Мідіел" зажадала в суді оплати простроченої суми і виплати неустойки.

Але представники криворізького комбінату змогли в суді документально підтвердити факт виплати коштів у розмірі 21,2 млн. гривень.

У той же час ця виплата все ж таки була здійснена пізніше встановлених строків.

Тому суд зобов'язав КЗРК виплатити відсотки за платежем, інфляційні втрати та судові витрати у розмірі 3,8 млн. гривень.