У Надра Банку закінчується "депозитний" мораторій

Середа, 10 лютого 2010, 09:35

10 лютого в Надра Банку спливає останній день мораторію на задоволення вимог кредиторів, встановленого Національним банком України 11 лютого 2009 року і продовженого ще на 6 місяців у серпні 2009 року.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Агентство нагадує, що 23 грудня Кабінет міністрів прийняв рішення передати зобов'язання "Надра Банку" перед вкладниками-фізичними особами на загальну суму 7,2 млрд. гривень, а також активи до вже рекапіталізованого Родовід Банку.

Проте остаточного рішення щодо долі "Надра Банку" донині немає.

Після цього тимчасовий адміністратор "Надра Банку" Валентина Жуковська повідомила, що банк призупиняє всі виплати коштів з депозитних, карткових та поточних рахунків клієнтів-фізичних осіб за будь-якими програмами, крім зарплатних проектів.

Проте вже з 29 грудня банк відновив клієнтські платежі по ряду операцій. Зокрема, відновлено виплату соціальної допомоги і коштів з поточних і депозитних рахунків у таких випадках як: народження дитини, смерть близьких, необхідність медичного лікування, а також вкладникам старше 70 років.

Таким чином, зазначають у Надра Банку, всі заплановані на січень 2009 року виплати за рішенням Комітету будуть здійснені.

За даними НБУ, на 1 жовтня Надра Банк посідав 11-е місце за активами (25,9 млрд. гривень) із власним капіталом 500,6 млн. гривень. Кредити фізичних осіб становлять 16,5 млрд. гривень, юридичних - 8,9 млрд. гривень, резерви - 3,04 млрд. гривень, депозити фізичних осіб - 7,9 млрд. гривень, поточні рахунки - 1 млрд. гривень.

Тимчасова адміністрація введена в банк "Надра" 11 лютого, і для його рекапіталізації за рахунок держави Кабмін вимагає повної реструктуризації зовнішніх боргів установи на 870 млн. доларів.