У Ющенка побачили, як Тимошенко піариться на підприємцях

П'ятниця, 29 січня 2010, 13:22

Секретаріат президента вважає, що рішення Кабінету міністрів, які він прийняв 27 січня на своєму засіданні, присвяченому створенню сприятливих умов для ведення підприємницької діяльності, мають декларативний характер.

Про це ідеться у повідомленні Головної служби інформаційної політики Секретаріату, оприлюдненому на веб-сайті глави держави.

"27 січня відбулося чергове розширене засідання Кабінету міністрів із розгляду і затвердження заходів, спрямованих на підтримку підприємництва. Це засідання стало продовженням вже звичної практики проведення масштабних піар-акцій, які є демонстрацією бурхливої діяльності уряду, проте не сприяють створенню сприятливих умови для розвитку підприємництва в Україні", - ідеться у повідомленні.

У Секретаріаті звертають увагу на те, що рішення, раніше прийняті на таких засіданнях Кабміну, не оприлюднюються або скасовуються самим же урядом, а діє лише їх незначна кількість.

"На сьогодні реально діє лише незначна кількість нормативно-правових актів, схвалених під час попередніх розширених засідань уряду з питань підприємництва у травні та вересні 2009 року. Водночас, більшість їх цих актів спрямовані на врегулювання дрібних перешкод у діяльності окремих категорій підприємців, проте не містять норм для системного вирішення існуючих проблем", - наголошується у повідомленні.

Водночас Секретаріат наголосив на низці позитивних рішень Кабміну, прийнятих 27 січня. Зокрема, це стосується законопроекту "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва".

Позитивні наслідки матиме і прийняття законопроектів "Про внесення змін до закону "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", який передбачає створення при органі центральної виконавчої влади лише одного контролюючого органу, та "Про внесення змін до закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", яким значно скорочується перелік видів ліцензування.

Також у Секретаріаті звертають увагу на те, що навіть найкращі законопроекти не сприятимуть поліпшенню підприємницького середовища, поки їх не схвалить Верховна рада.

"Проте досвід свідчить, що уряд не прагне налагодити ефективну співпрацю з парламентом з метою прийняття важливих для бізнесу законів", - зазначається у повідомленні.

"За відсутності політичної волі та широкого бажання змін у керівника та членів уряду прийняті рішення залишатимуться лише на рівні обіцянок та декларації щодо підтримки розвитку підприємництва, яким ще далеко до конкретних кроків до створення сприятливого клімату для організації та ведення бізнесу", - наголошують у Секретаріаті президента.