Засновнику "Гала радіо" відмовили у відшкодуванні Україною збитків

Понеділок, 25 січня 2010, 12:59

Арбітражний трибунал Міжнародного центру з вирішення інвестиційних спорів відмовив громадянину США Джозефу Леміру у вимозі відшкодування Україною збитків на суму понад 70 млн. доларів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука, поширену в понеділок.

"У своєму рішенні арбітражний трибунал відхилив всі вимоги Леміра щодо порушення державою Україна умов угоди про врегулювання спору. Арбітражний трибунал також відхилив більшість вимог Леміра щодо порушення державою Україна умов договору між Сполученими Штатами Америки та Україною про заохочення і взаємний захист інвестицій", - йдеться у коментарі.

За словами Корнійчука, копія проміжного рішення арбітражного трибуналу надійшла до Міністерства юстиції України.

Це рішення не присуджує Леміру ніяких збитків.

Арбітражний трибунал має намір провести ще одну стадію арбітражного процесу для розгляду питань компенсації.

Корнійчук нагадав, що арбітражну справу було розпочато у 2006 році.

Громадянин США Джозеф Лемір, який є засновником радіокомпанії "Гала радіо", заявив про численні порушення Україною положень договору між США та Україною про заохочення і взаємний захист інвестицій.

Він також пред'явив вимоги за угодою врегулювання спору від 20 березня 2000 року, раніше підписаного між ним і державою Україна.

Лемір вимагав відшкодування йому збитків на суму понад 70 млн. доларів.