Тимошенко пропонують схему порятунку "Луганськтепловозу"

П'ятниця, 4 грудня 2009, 14:55

Комітет з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Верховної ради на підставі офіційного запиту "Луганськтепловозу" звернеться до Кабінету міністрів і "Укрзалізниці" з проханням затвердити найближчим часом результати проведених тендерів.

Як повідомляє агентство "УНІАН", таке рішення було ухвалене в четвер, 3 грудня, за підсумками засідання комітету.

Основне завдання, яке стоїть перед "Луганськтепловозом", - погасити чотиримісячну заборгованість із зарплати.

За даними генерального директора підприємства Віктора Бикадорова, заборгованість з урахуванням усіх нарахувань становить близько 40 млн. грн.

Водночас, держава цього року відшкодувала підприємству ПДВ на суму понад 90 млн. грн., повідомила голова комітету Наталія Королевська.

Бикадоров пояснив, що причиною відсутності коштів на виплату заробітної платні є різкий спад обсягу замовлень нинішнього року, значна частина яких припадає на Російську Федерацію.

Крім того, підприємство розраховувало на замовлення "Укрзалізниці" на умовах лізингу, тендери по яких було проведено цього року і дотепер не затверджено.

Одержані замовлення мали стати основою для благополучної роботи підприємства в найближчі кілька місяців.

Окрім цього, ще одним джерелом оздоровлення фінансової ситуації на підприємстві і, як наслідок, погашення заборгованості із зарплаті може стати залишення на підприємстві коштів з відшкодування ПДВ за цей рік.