"Укртелеком" і "Київстар" домовилися про тарифи на інтерконект

Четвер, 3 грудня 2009, 13:21

Компанія "Укртелеком" і оператор мобільного зв'язку "Київстар" підписали договір, який регулює тарифи на послуги взаємопідключення до мереж (інтерконект) на 2009-2010 роки.

Про це заявив голова Національної комісії регулювання зв'язку Сергій Колобов, повідомляє агентство "Українські новини".

"Є інформація, що між "Укртелекомом" і "Київстаром" договір уже підписано", - зазначив він.

Колобов додав, що до 5 грудня очікується підписання аналогічного договору між "Укртелекомом" і оператором "Український мобільний зв'язок" (бренд МТС).

"Таким чином, найгострішу проблему щодо інтерконекту знято", - зазначив голова НКРЗ.

Він підкреслив, що оператори домовилися щодо тарифів не тільки на 2009 рік, але й на 2010 рік.

Також Колобов прогнозує, що найближчим часом домовленості щодо ставок інтерконекту будуть оформлені і між мобільним оператором "Астеліт" (бренд life:)) і "Укртелекомом".

Як повідомлялося, з початку 2009 року більшість операторів фіксованого і мобільного зв'язку не можуть домовитися щодо ставок інтерконекту між собою.

Цей конфлікт розбирався в Антимонопольному комітеті, який спочатку виніс рішення про визнання кожного з операторів монополістом на ринку інтерконекту у своїй мережі, що надавало НКРЗ можливість встановити граничні ціни на цю послугу.

Згодом АМКУ на прохання мобільних операторів скасував своє рішення для проведення додаткового розслідування, яке не завершено досі.