У банків терміново просять грошей на пенсії

Четвер, 24 грудня 2009, 09:23

Державне казначейство просить комерційні банки в період з 24 по 31 грудня в першочерговому порядку виконувати платіжні доручення клієнтів установ банків по перерахуванню коштів, які належать Пенсійному фонду, державному та місцевим бюджетам.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У своїх листах до фінустанов голова Держказначейства Тетяна Слюз і голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний просять також щогодини перераховувати на рахунки органів ПФ, відкритих в установах Ощадбанку, страхові внески, що сплачуються на рахунки комерційних банків.

Це прохання ПФ аргументує необхідністю накопичити фінансовий ресурс для своєчасної виплати пенсій протягом першої декади січня 2010 року.

Як повідомлялося, Секретаріат президента оцінює дефіцит держбюджету в грудні в 15 млрд. гривень, а в першому кварталі 2010 року - в 13 млрд. гривень.

За даними Секретаріату, на 17 грудня залишок коштів на рахунках Єдиного казначейського рахунку становив близько 2 млрд. гривень.

Секретаріат глави держави також оцінює дефіцит ПФ в 2009 році у 17 млрд. гривень, який за 11 місяців було профінансовано за рахунок наданих урядом позик на 16 млрд. гривень.

При цьому залишок коштів ПФ скоротився за січень-листопад з 3,5 млрд. гривень до 1,1 млрд. гривень при місячних виплати близько 13,5 млрд. гривень.