Рахунки вкладників "Надра" все-таки переведуть до "Родоводу"

Середа, 23 грудня 2009, 11:02

На своєму сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів має намір ухвалити рішення про переведення рахунків вкладників банку "Надра" і активів банку до Родовід Банку.

Як передає агентство "УНІАН", про це повідомила прем`єр-міністр Юлія Тимошенко на засіданні Кабміну.

Вона підкреслила, що процедура передачі рахунків і активів буде аналогічна тій, яка була використана при передачі рахунків Укрпромбанка до Родовід Банку.

Тимошенко також зазначила, що це питання на засіданні уряду буде розглянуто першим.

"Зараз ми пропонуємо включити до порядку денного й прийняти - ми це першим питанням і розглянемо - постанова про те, що всі вкладники Надра Банку разом із активами Надра Банку, які частково забезпечують погашення вкладів, були передані у Родовід Банк і щоб до кінця цього року, а точніше на Новий рік, люди мали можливість отримати свої вклади", - сказала Тимошенко.

Вона підкреслила, що ця процедура узгоджена з міжнародними фінансовими організаціями й висловила надію, що Національний банк сприятиме процесу переведення активів.

Раніше повідомлялося, що переведення якісних активів проблемного банку "Надра" до Родовід Банку може викликати негативну реакцію з боку інвесторів проблемної кредитно-фінансової установи.

Як відомо, у банку "Надра" з 10 лютого 2009 року введено тимчасову адміністрацію.