У Ющенка прогнозують продовження співпраці з МВФ після виборів

Понеділок, 21 грудня 2009, 15:48

Продовження програми співробітництва з Міжнародним валютним фондом буде можливо лише після завершення президентської кампанії в Україні.

Таку думку висловив на брифінгу у понеділок перший заступник голови Секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Шлапак нагадав, що продовження співпраці для отримання Україною наступного траншу МВФ вважає за можливе тільки після вироблення спільної позиції різних гілок влади України щодо цього питання.

"Думаю, до президентських виборів узгодження неможливе, оскільки існує велика різниця у підходах до використання цих коштів", - сказав він.

Як повідомлялося, МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредитів в рамках програми stand-by у розмірі близько 17 млрд. доларів.

За минулий час Київ уже отримав три транші на загальну суму майже 11 млрд. доларів.

Виділення четвертого траншу в розмірі 3,8 млрд. доларів було заплановано на листопад за підсумками третього перегляду програми.

Місія Фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня, однак не зробила позитивної заяви про завершення перегляду.

МВФ неодноразово публічно наголошував, що чекає формування консолідованої позиції української влади в питанні реалізації антикризових дій.